ose

Latte i favoritkoppen!

God morgon, sovit gott. Det har i alla fall jag. Sitter och dricker supergod latte i min fina foto mugg, som jag köpte i Barcelona, för att senare idag dra iväg till Väla och köpa lite saker. Jag har inte varit där på evigheter så det ska bli kul.
Istället för socker har jag "stevia sötningsmedel" och lite torkade hallon på det! Supergott!

Home sweet home

Hur lyckas man skada sig ännu mer än vad man redan brukar, jo, man drar ut i backen och åker skidor.
Min lillebror bromsade mitt framför mig när jag kom i full fart så jag flög med höger sida rakt in i en trä-skylt. Det måste vara den mest obehagligaste känslan att inte kunna andas i ett par sekunder! Men jag är inte skadad på riktigt utan det är mest att jag har fått en rejäl smäll!
 
Men jag har för övrigt haft en jätte-fin vecka i Trysil, och Oslo såklart. Har inte fotat alls mycket så jag har inte någon bild att uppdatera med! Ärligt talat så är det ganska skönt att bara lägga undan kameran en aning och fokussera på annat! Hoppas även att alla har haft en riktigt härlig Påskafton och att alla stockholmare får ett grymt lov, och inte flyger in i träskylar i full fart ;)
Lite smått påskig bild sådär på Påskafton!

Idag bär det av mot norge

Idag åker jag och mina syskon till "Oslo" och om et par dagar åker vi tillsamans med mormor och morfar (Monna och Bessa,deras smeknamn) vidare till Trysil. Sedan från Skåne kommer mamma och pappa efter, för att fira påsk med oss andra och åka massor av skidor!
 
Ska bli jättekul, tänk att snön kan ha nytta någon gång!
Ett tag sedan!

Äntligen Påsklov

Ikväll blir det påskmiddag med farmor! Ska bli supermysigt.
 
Imorgon åker jag till Norge och är borta hela lovet. Jag sa att jag skulle fixa tidsinställda inlägg (sa jag det?) men jag kommer inte att hinna! Men, har en ny bild s det är ju bra!
Härliga färger!

Har glömt bort känslan av när man inte behöver jacka!

Veckorna går bara fortare och fortare och om cirka två dagar är det redan sommarlov känns det som, men det finns inget att längta efter i sommar! Inget bad, ingen glass för att svalka sig, inga frukostar ute, man kommer inte kunna sola och äta jordgubbar finns inte på världskartan, så länge inte snön kan ta slut snart!
Att jogga idag på handbollen var rena plågan, i alla fall när man sprang i "motsnö".
 
Vill bara att det ska bli vår i alla fall, har jag tur är det redan det när jag kommer tillbaks efter lovet!
Dålig bild, fotade genom fönstret!

Påsklov

Imorgon efter skolan startar det efterlängtade påsklovet igång. Jag älskar påsken, bara för att det är så mysigt med påskägg och alla färger. Extra mysig blir det att fira den med skidåkning i Trysi. Har inte åkt sedan förra sportlovet så vi får hoppas att jag klarar stå på skidorna.
 
Uppdateringen har kanske inte varit jättebra, men jag har inget att blogga om så det blir ju kanske inte så kul men likadana innlägg hela tiden! Jag vet redan att ingen kommer att kommentera, men om det är någon som är snäll kan väll den personen kommentera något innlägg eller video jag kan göra?
 
Det går visst heller inte att ladda upp någon bild så det blir ett bildlöst inlägg!

Snön kom visst i alla fall

Första synen efter att ha vaknat: Ett tjockt lager snö! Jag är riktigt trött på vintern nu, men jag måste faktiskt erkänna att snö är rätt så vacker trots att det är kallt och blött. 
 
Längtar till på Lördag eftersom att då tar jag och mina syskon flyget till Norge och stannar där ett par dagar, sedan bär det av mot Trysil för årets skidåkning. Ska bli superkul!
Tänkte bara säga det så att alla vet att det kommer inte bli någon bloggning alls från denna Lördagen och fram tills att vi kommer hem (vet inte när)
Finis hunden för tusentals år sedan!

Trött dag

Har varit extremt trött hela dagen! Vet inte varför igentligen men jag har inte orkat någonting de lektionerna efter lunch. Mitt huvud stod helt stilla och jag kom inte framåt i mina uppgifter. Riktigt irriterande!
Snälla fina vårväder, kom tillbaks!

Ingen snö men mer blåst

Det har faktiskt inte snöat något alls idag, det ända var i morse när det bara var pyttelite snö på marken. Men blåsten vill som vanligt stå i centrum, aldrig ska det sluta blåsa. Visste ni att det måste vara plusgrader i sju dagar i sträck för att det ska räknas som vår. Ska nu börja redigera min DIY video, så det får bli ett hejdå här.
Gammal bild

Världens bästa kvällsmål

Ett extremt gott och dessutom nyttigt kvällsmål blir aldrig fel.
Rågbröd toppat med jordnötssmör och frusta hallon
Jättegott, jätteänkelt, jättenyttigt, jättemättande: Perfekt för frukost eller mellis!

Drop in

Varit på en "drop in" på skolan så det är därför jag inte uppdaterat särskilt mycket. Det blåser fortfarande som aldrig förr och det kommer nog aldrig att sluta. I morgon drabbas även sydsverige för 30 cm snö, tror faktiskt ärligt talat att sommare kommer att bli max runt 15 grader varmt. Tänker seriöst flytta till Californien.
Fina vovven när solen lyste, en gång i tiden!
 

Seg morgon

Ligger fortfarande i sängen och måste snart gå upp och klä på mig ska gå om 35 minuter! Hade på väckarklockan men orkade värkligen inte gå upp så jag har bara legat i sängen fram till nu. Ska ha det där nationella provet där man pratar om "min vän" idag. Hoppas värkligen att det går bra!
Vill ha bra väder!

Time to sleep

Min DIY-video kommer att komma i morgon (tror jag), har inte äns hunnit göra färdigt det jag skulle göra i videon! Jag har dessutom en lång och härlig sovmorgon i morgon, eller om man räknar nio som lång och härlig, så jag hinner nog uppdatera i morgon innan skolan. Men annars så var det egentligen bara god natt jag skulle säga! "dröm godis"
Några dagar sedan.
 

Läx-söndag

Halvbra uppdatering denna helgen, har inte haft all tid och när jag haft det har jag inte orkat. Ska i alla fall skriva klart en sak, sedan gå en promenad och faktiskt göra en ny DIY men kankse på video denna gången?
Måste börja nu, annars blir jag aldrig klar!
Bushunden som alltid måste ut och gå ;)
 

Kvällens outfit

Nu kommer gästerna vilken sekund som helst så jag måste kynda mig lite, men detta har jag på mig ikväll!
Haha, ser ut som jag böjer mig fram jättemycket, fast det gör jag inte!
 

Fina vovven

Såklart ska Charlie alltid lägga sig på mina kuddar, saker och mitt överast så att jag inte kan bädda sängen. Jag är dessutom för snäll mot honom som inte flyttar på honom, dumma vovve!
Han är faktiskt ganska gullig ändå..
 

lördag morgon

Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna. Har ärligt talat inte orkat.
Idag är det i alla fall Lördag och förhoppningsvis ska jag in till Lund och köpa en snabb sak, sen ikväll så kommer våra "kompis-familj" på middag. Vi har inte träffat dom på ett bra tag, så det ska bli jättekul.
Ska kankse fixa några tidsinställda inlägg till ikväll?
I Torsdags!

Liva upp stämningen med påsk-dekorationer

Vad är bättre än ett supersnyggt påskägg, jo, ett supersnyggt påskägg fyllt med godis. 
 
Påsken gör i alla fall mig gladare! :)
 

Snö snö och ennu mer snö

Vaknade och såg att marken var vit!! Snön har iförsig smält nu men just för tillfället håller det på att snöa.
Längtar så mycket till sommaren, varje morgon när jag ska klä på mig så önskar jag att det kunde vara varmt så att jag kunde använda vissa klädesplagg som jag gillar jättemycket! Ånej, u börjar det snöa jättemycket!
Passar bra in på en svensk blogg, ska ju bara vara snö hela tiden!
 

Pastellfärger

Trots det kalla vädret och snöandet idag så är man ju ändå lite sugen på att starta igång med vårfärger, med andra ord: Pastellfärger. Det behöver inte vara kläder eller nagellack, det skulle lika gärna kunna vara ett par solglasögon, en klocka, en väska eller bara ett smycke. Jag blandade lite av alla möjliga färger på naglarna. Både fräscht, gulligt och färgglatt samtidigt, vad kan bli bättre?
Kanske kommer våren om man bjuder in den med dessa färger?

Tidig dag

Slutade jätte-tidigt idag, 13.20. Jätteskönt! Dessutom gick nationella proven super. 
Tog faktiskt bara med mig nyttiga saker till mellis förutom festis! Tummen upp för det.
Ska ta fler bilder idag!

Good morning sunshines

Vaknade för ett tag sedan men ligger fortfarande i sängen. Ska gå upp nu alldeles strax och äta frukost så att jag inte kommer försent till skolan, särskilt inte idag! Så jag ska gå och fixa mitt mellis och äta frukost.
Lycka till alla 6:or som ska ha nationella prov idag, hoppas ni har sovit ut ordentligt så att ni inte somnar 
under nationella!
Ska fota mer idag!

Trötter

Är sjukt trött och hängig. Orkar ingenting. Ska nu hoppa i ett varmt bad och redan vid halv åtta hoppa i säng, läsa och dricka te, eventuellt kolla lite film på datorn. Jag måste (bokstavligen måste) vara pigg i morgon så att jag orkar nationella proven, dessutom i matte som är ett av mina favorit ämnen. 
ska fota jättemycket i morgon efter skolan, om vädret tillåter det!
Både natur och "porträtt"

School done

Vårvädret kommer sakta men säker tillbaks.  I morgon börjar även nationella proven i matte som jag tror och hoppas kommer att gå bra! Mitt finger är dock fortfarande inte i närheten av bra så vi får hoppas för att det börjar bli bättre i morgon!
Gammal bild!
 
 

"Dröm godis"

Min farmors inte så kända men gulliga "godnatt-fras" som rubrik. Ska hoppa i säng nu efter att ha gjort klart min engelska läxa. Det är en väldigt lång dag i morgon, måste sova ut.
Har varait uppe sent tre nätter i rad nu, orkade knappt gå upp ur sängen i morse.
Dröm godis!

Dumma finger.

Eftersom att mitt finger har övergett den krya sidan och gått över till mos så kunde jag knappt vara med på handbollsträningen. Nu tror ni säkert att jag bara överdriver, men nej, jag är faktiskt ganska tuff när det gäller sådant. Så fort något nuddar mitt finger så känns det som om det ska ramla av, och det värsta av allt, det är högerhanden. Men fysen gick jättebra! :)
Ååh, åt våren komma tillabaks!

Vintern är till baka

Det var 8 minusgrader tidigare i morse. När man står inne och kollar ut så är de man tänker "åh, vilket fint väder, kanske ska gå ut en stund" och så går man ut och så ramlar man baklänges i den jobbiga blåsten, det är typ mina senaste dagar i en kortfattad samanfattning.
Typ såhär blåsigt. (inte riktigt egentligen men typ)

Kvällsdusch

Ska hoppa i dushen nu efter dagens andra dansträning. Måste läga mig direkt efter det, det är skola i morgon!
Gammal bild.

Söndag

Har för ett tag sedan komit hem från första söndagsdansen. I princip all snö har redan smält bort, så det är jättekönt förutom all blåst. Vill värkligen att det varma vårvädret som var förra helgen kommer till baka.
Vi får hoppas på den nya veckan som börjar i morgon, som bland annat bjuder på nationella prov i matte!
Åh vad det skulle vara gott med varm choklad just nu.
 

Före och efter-bild , Bokhylla

Se vilken skillnad min städning gjorde:
 
Före:
 
Efter:
 
Jag bytte inte t så många saker men om ni kom in i mitt rum skulle ni väl hällre se den städade bokhyllan,
Eller hur?
 
 

Orginisation - Bokhylla

Det första man ser när man kommer in i mitt rum är min bokhylla. Ser den stökig ut så blir hela
rummet stökigt. Det är mitt största inredningstips, det första man ser i rummet bör vara städat och fräsht, inte för mycket saker, men inte heller för få.
Här är mina största proriteringar när det gäller att städa min bokhylla:
 
Prioritering nr. 1: Efter att ha tagit ut allt ur min bokhylla är det första jag gör att ställa in mina finaste lådor, det spelar ingen roll vad som är i dem bara det ser städat ut.
 
 
Prioritering nr. 2: Sedan försöker jag få in allt det jag använder ofta i snygga lådor och andra behållare, vissa saker t ex. böcker låter jag bara vila mot andra saker.
 
 
Prioritering nr. 3: Det sista jag gör är att fylla på de tomma utrymmena med andra saker eller prydnader.
 
Ganska lätt när man har de bästa prioriteringarna!

Våren stannade inte länge

Det är ju jättekul att vakna på morgonen och se att det är snö ute, eller inte. Vill inte ha mer snö, vill inte att det ska blåsa mer heller för den delen. Jag vill ha värme och sol.
 
Det var ju helt klart att Robin skulle vinna, hans låt funkar för de flästa åldrarna och jag tror att han kan ha en bra chans i Eurovison också, det är en sådan låt som passar in i de flesta länderna!
Vill ha sommar.

Melodifestivals final

Snart kommer min kusin med föräldrar hit till oss för att ha melodifestivals-kväll. Ska bli jätte mysigt!
 
Jag har haft en helt okej dag, alla i familjen har varit lite smågriniga, men det beror nog mest på att vi alla är väldigt trötta, det blev ändå ganska så sent igår.
Vad tyckte ni om DIY förresten, skulle ni vilja ha fler, och vad skulle ni vilja att jag ska visa då?
 
Kolla jag hittade en sådan bild fasst med skärpa!

DIY: håliga byxor

Detta var första gången jag gjorde det, och tro det eller ej men det var min mamma som lärde mig.

Det ända som behövs är: 
En sax
En byxa du kan göra sönder
(Alternativt) en bok
ett gott tålamod
 
Steg 1: Lägg din bok under ena byxbenet där du vill ha hålet.
Ta den vassaste sidan av saxen och börja skrapa "kraftigt" där du vill ha hålet.
 
Det man egentligen gör är att man skrapar bort det tyget.
 
Steg 2: När det efter ett tag har blivit ett liten hål kan man stoppa in boken i byxbenet så att det inte går
hål igenom baksidan. Sedan fortsätter man bara att skrapa.
 
 
Steg 3: När hålet äv färgig-skrapat är det bara att borsta bort de små "tyg-tussarna" och vips så
har du ett par nya häftiga byxor.
Resultat.
Ni får gärna kommentera om ni tyckte att det var kul med DIY (do it yourself)
och i sådana fall vad ni vill att jag ska göra.
 
 
 

Mysig kväll

Det har varit en riktigt mysig kväll, med massor av skoj. Vi har bland annat gjort en hel del "harlem shakes".
Haha, jag dansade i början i tre av fyra videos, haha.
 
Det har verkligen varit jätte-mysigt.
Måste sova nu, klockan är tjugo över elva.
 

Pizzakväll

Nu har två kusiner och en farmor anlänt för att ha pizzakväll. Ska bli supermysigt.
Älskar denna typ av blommor.

Ny header

Som ni kanske ser så har jag bytt header. Gör ni inte det kan ni trycka på den lilla snurrande pilen i fältet där ni söker på olika hemsidor. 
Kände bara att jag ville ha en ny header, var lite trött på den andra.
 
Ska "starta om" här på bloggen. Alla inlägg och bloggen finns kvar, och jag kommer fortfarande att blogga på den men jag ska bara börja göra lite andra typer av inlägg och sådant.
Härliga blommor.

Blåsigt

Har varit ganska blåsigt hela dagen, men för övrigt helt okej väder. Ska fixa och måla mina naglar nu hade jag tänkt. Ska också hinna med att jogga och och öva på till en muntlig redovisning imorgon. 
Tänk att det redan är fredag i morgon. Det är galet hur veckorna går fort. Snart är det ju påsklov också.
 
Tror kanske att jag kommer att göra fler fototips och sådant. Vad tycker ni?
Gammal bild.
 

Kort dag idag.

Slutar jätte-tidigt idag, 13.50, så jag och mina kompisar kanske stannar en stund på skolgården.
Tror kanske att det blir sämre väder idag och framöver ett par dagar, men hoppas inte att det blir så dåligt väder. 
 
Jag tror inte att ni orkar se mer fågelbilder så ni får en gammal bild.
Måste på riktigt ta fler bilder nu!
 

My friend Mathilda

Mathilda hängde med hem till mig efter skolan för att göra klart en sak till fredag.
Vi blev klara i princip direkt så vi, på grund av det fina vädret, gick bort till skolgården och "lekte". Vi gick faktiskt dessutom utan jackor. Jättehärligt!
Ska nog göra franska läxan nu direkt så kan jag ta det lungt och läsa vad jag själv vill ikväll.
Kanske fotar nere vid vattnet?
 

Good morning sunshines

Ligger i sängen och ska fixa en sak, så jag passar på att blogga. Idag slutar jag helt okej tidigt, 14.45, så det är skönt. Hatar när det är för långa skoldagar. Det känns som om man inte hinner med någonting. Nu måste jag börja med det jag skulle göra, så vi avslutar inlägget med en liten bild.
Åh, så härligt!

Time for bed

Ska hoppa i sängen alldeles strax, tänkte bara hålla bloggen uppdaterad.
Vet inte om jag kanske tar en kort jogging-tur i morgon efter skolan, jag har nämnligen ingen handbollsträning resten av veckan, både torsdag och lördag-träningen är inställda på grund av match.
 
Vi får se hur det blir, har egentligen inga planer för i morgon.
Kanske kan fota lite mer till bloggen i morgon :)

Promenad

Valde att efter ett härligt mellis att gå en lite längre promenad med Charlie.
Det är så sjukt härligt ute nu, det känns som om att det är en hand som bara drar ut en till det underbara fågelkvittret. Haha, älskar våren.
Härligt mellis!

Sen dag

Äntligen har jag kommit hem från skolan. Vi slutar 15:35 på Tisdagar. 
Då har vi dessutom slöjd som är på en annan skola, så då måste jag gå hem från det också. Kanske går en promenad eller går ut och fotar eller något. Har smart som jag är redan gjort alla viktiga läxor.
 Så bedårande fåglar Sverige har.

Dagens bästa foto-resultat

Har fotat en hel del idag. Fåglar och solnedgång.
La inte upp alla, vill ha lite bilder i veckan.
 
 
 

Videofy.me

Min kompis frågade på Instagram om jag kunde börja göra videos på Videofy igen.
Självklart att jag kan göra det, men jag har en riktig brist på idéer till videos. Därför ber jag er nu att kommentera olika videos jag kan göra. Det kan vara allt från olika utmaningar/challenges till vanliga videobloggar eller fototips. Snälla snälla kommentera!
Tack på förhand!

Godmorgon

Har startat igång studiedagen med en härlig sovmorgon. Vaknade inte så sent men jag  vaknade av mig själv så det räknas som sovmorgon. Såhär kommer nog min dag se ut: (inte i ordning)
 
- Gå ut och fota lite mer
- Plugga (engelska, franska, svenska)
- Lata mig/ läsa jättemycket
- Träna handboll.
 
Så söta och fluffiga!

Elakt shampo

Det här var andra gången i rad som jag fick shampo i båda ögonen när jag duschat.
Dessutom fick jag shampo i näsan så att det sved som attan. Och sen får jag såklart shampo i munnen också.
Men jag har i alla fall blivit ren och fräsh vilket är bra. Har även en ansiktsmask i anskitet nu!
Myspys tofflor har jag också.

Promenadbilder.

Kom precis in från en härlig promenad.
Fick ihop ett par stycken fina bilder på små-fåglar, men gud vad svåra dom var att hitta. Man hörde kvittret över allt men man kunde inte se dom någon stans. Sedan gick jag dessutom hela promenaden med blinkande batteri, vilket menas att det alldeles strax tar slut på batteri. Här kommer i alla fall bilderna:
Sjukt nöjd.

Dansen avklarad

Dansen gick jättebra, tycker själv att dansen är jätterolig.
Ska faktiskt ta på mig mina skor och min jacka och gå ut på en liten promenad nu, det är fantastiskt vårväder.
Solen lyser jättehärligt!
Gammal bild.

Pernilles handbollsmatch/cup

Jättebra spelat av Pernille och hennes lag.
Fick inte jättemånga bra bilder, men två stycken som jag tyckte blev helt okej.
Pernille står längst bak.
Det var dom. Ska snart på dans nr 1. Har nämnligen två danser på söndagar.
 

Latte-frukost

 Såklar tog lillebrorsan alla flingor så att det inte fanns någon frukost kvar, men jag nöjer mig med en latte.
Klockan kvart över elva kommer mamma och hämtar mig och Sander så att 
vi kan se på Pernilles sista handblls match på kuppen hon spelar idag, jag får fota henne på ett villkor,
att det är när hon gör ett hoppskott, haha.
Måste gå och ta på mig kläder så att jag hinner dit, man får ju inte missa att se Pernille spela 
match första gången i sitt liv.
Härligt morgonljus idag.
 

Handbollsmatch.

Har handbollsmatch ikväll, sedan ska vi äta pizza med laget, sedan är det melodifestivalen.
Idag var jag även i Malmö och det är därför att bloggningen inte har varit/kommer vara på topp idag.
Men jag ska försöka.
Nu är det i alla fall helg vilket är skönt och på måndag är det studiedag, så det blir lite 
extra vila inför kommande vecka.
 
Detta var det ända jag fick med mig hem från Malmö:
Lite konsigt ljus, men det var den som blev den bästa.
 

RSS 2.0